• Vijfhuizenbaan 33a
 • Riel - Noord-Brabant
 • 06-22986026

Wintercamping Brabant

Dit jaar winterkamperen en op zoek naar een wintercamping in Brabant? Tijdens een vakantie op Doeboerderij De Vergulde Hand geniet u van de fijne rust, prachtige natuur en ruimte. Onze kleine camping heeft slechts 16 winterplaatsen en is omringd door veel natuur. Kampeerders genieten optimaal van de heerlijke rust op onze wintercamping in Brabant. Zien we u deze winter ook op onze wintercamping? 

Onze wintercamping scoort gemiddeld een 4,7/5 sterren!

Bekijk het winteraanbod

 Wintercamping in Brabant

Wintercamping in Brabant

Doeboerderij De Vergulde Hand, de mooiste wintercamping van Brabant, ligt in Riel. Riel is een klein Brabants dorpje onder de rook van Tilburg. De camping is een minicamping, welke perfect is voor winterkamperen. Op de camping is het lekker rustig; u wordt helemaal één met de natuur.

De mooiste winterplaatsen

De kampeerplaatsen op de wintercamping in Brabant zijn ruim maar wel bij elkaar gelegen op één kampeerveldje. Langs elke kampeerplaats ligt een verhard looppaadje. Rondom de kampeerplaatsen vindt u een en al natuur. 

Winterkamperen op Doeboerderij De Vergulde Hand? Er zijn schone sanitaire voorzieningen aanwezig. Douchen is mogelijk. 

Bekijk de ligging van de kampeerplaatsen

Honden zijn toegestaan

Of u nu gaat wandelen door de besneeuwde bossen, geniet van gezellige avonden bij het kampvuur, uw hond is van harte welkom op Doeboerderij De Vergulde Hand.

Heerlijke rust tijdens uw wintervakantie

Natuurlijk geniet u in de winter al van de heerlijke rust, maar doordat er maar slechts 16 kampeerplaatsen zijn, weet u zeker dat u hiervan gaat genieten. Daarnaast blijft, omdat er enkele kampeerders zijn, de natuur ongerept. 

Prachtige winterlandschappen

Brabant is betoverend in de winter met zijn bevroren meren, besneeuwde bossen en rustige landschappen. Winterkamperen geeft u de kans om deze prachtige natuurlijke omgeving te bewonderen en te genieten van activiteiten zoals wandelen of schaatsen. 

Warmte en gezelligheid

Winterkamperen in Brabant betekent ook: genieten van warme chocomelk en lekkere stoofschotels. Of natuurlijk een kop thee! 

Boek direct een wintervakantie

Vakantie in de winter

De winter staat bekend als een periode waarin u lekker voor de kachel of verwarming zit, onder een dekentje. Of om prachtige wandelingen maken door de sneeuw en schitterende foto's te schieten. Maar de winter is ook, vooral de laatste jaren, een populaire periode om op vakantie te gaan. Ja, heerlijk warm weer zal niet aanwezig zijn, maar een vakantie in de winter is juist leuk en uniek! De natuur krijgt een hele andere kleur en uitstraling, u komt helemaal tot rust (er zijn minder kampeerders op de camping) en er heerst een rustige sfeer. Op onze wintercamping in Brabant kunt u volledig in rust in de natuur slapen. Dat is een garantie. 

De leukste activiteiten in Brabant

Vanaf onze wintercamping in Brabant heeft u verschillende mogelijkheden voor een leuk dagje uit. Houdt u van cultuur? Breng dan een bezoek aan Natuurmuseum Brabant.

Een prachtige winterwandeling maken in Brabant? De ingang van De Regte Heide en Riels Laag is in de winter het startpunt van uw wandeltocht. Houdt uw camera maar bij de hand, tijdens uw wandeltocht zal u deze vaak gaan gebruiken. De natuur van De Regte en Riels Laag is prachtig in de winter! Of bezoek Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen, een mooi stuifzandgebied dat ook wel 'Brabantse Sahara' wordt genoemd. 

Ook kunt u een bezoek brengen aan de prachtige steden Baarle-Nassau en Breda. Allemaal leuke en mooie steden voor een fijn dagje winkelen, een kopje koffie op het terras of een heerlijk diner. Vanaf onze wintercamping in Brabant kunt u alle kanten op. Welk uitje in de winter spreekt u het meeste aan? 

Wintervakantie boeken

Bezoek een van de leuke kerstmarktjes

 1. Eindhoven: De kerstmarkt in Eindhoven, ook wel bekend als 'Eindhoven Winterstad,' is een van de grootste in de regio. Het bevindt zich op het 18 Septemberplein.

 2. Breda: In Breda wordt elk jaar een sfeervolle kerstmarkt gehouden op de Grote Markt. 

 3. Den Bosch: De kerstmarkt in Den Bosch wordt gehouden op de Parade, vlakbij de prachtige Sint-Janskathedraal. 

 4. Tilburg: In Tilburg vindt u de 'Winter in Tilburg' kerstmarkt, die zich uitstrekt over meerdere locaties in het stadscentrum. 

Welke campings is open in de winter?

Winterkamperen in Brabant? Doeboerderij De Vergulde Hand, een kleine wintercamping in Riel, heeft slechts 16 kampeerplaatsen voor winterkamperen. Hierdoor kan u optimaal van de rust en ruimte genieten. 

Welke tips voor winterkamperen?

 • Kies een tent die ademt, dit zorgt ervoor dat er niet teveel vocht onstaat in de tent;
 • Schep zoveel mogelijk sneeuw weg voordat u de tent plaatst;
 • Gebruik de juiste haringen, zoals stalen haringen;
 • Neem een isoleermok mee zodat uw handen lekker warm blijven;
 • Vergeet geen fleecedeeken mee te nemen. 

Meer tips? Bekijk de website van de ANWB of kijk de video hieronder.

Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van onze activiteiten, workshops en aanbiedingen.
We versturen deze 3 tot 4 keer per jaar!

Inschrijven nieuwsbrief